בשנים האחרונות העולם עובר טלטלות בדמות מגפת הקורונה, תסיסות פוליטית הנובעת מהגברת חוסר האמון, מהפכת ה AI שסדקו את "הקרחון" היציב של תפיסת ה Schooling ב 100 שנים האחרונות.
המתח היסודי שנמצא בבסיס הרעיון של בית ספר- בין Schooling ובין learning -בין למידה מורגש כעת יותר מתמיד מה הוביל אותנו להקים את תנועת Unboxing School תחתיה חברו שותפים רבים לקואליציה שמטרתה לסייע לשינוי משמעותי בבתי הספר.
למידה בבית ספר בנויה על סדירויות שקשורות באופן עמוק לנוכחות פיזית והבו-זמנית של התלמידים והמורים באותו המרחב.
המתח הזה בא לידי ביטוי דרך שלשה עצבים חשופים של עולם בית הספר:
1. Agency: מעבר לאחריות של התלמיד על הלמידה של עצמו – התהליך מלווה במתח שבין אחריות התלמיד ללמידה של עצמו ובין אחריות שאר בעלי העניין- הורים, מורים ובית הספר.
2. למידה במרחב וזמן מוגבלים: התרגלנו לדוגמא, שלמידה מתרחשת כשכולם יושבים, באותו הזמן ובאותו המקום במשך יחידות של 45 ד כאשר מבוגר מלמד ילד. המשבר יצר הרכבים מגוונים מאוד של שימוש אחר במרחב ובזמן: למידה און ליין מרחוק, למידה בקבוצות קטנות ולמידה בה חלק מהתלמידים יושבים יחד פנים אל פנים וחלק אחר נוכח און ליין.
3. חיים בתרבות טכנולוגית: עולם הלמידה הטכנולוגי/דיגיטאלי בנוי על הגדרות חדשות של תקשורת, הבעה, כתיבה, קריאה, זיכרון, וקהילה השונות מאוד מאלה של בית הספר. המשבר מיקם את שגרת בית הספר בחיכוך צמוד עם הרבות הטכנולוגית עד שאי אפשר עוד להתעלם מהפער הזה.
כצעד בהנעת השינוי בבתי הספר אנו מתמקדים במהלך ליצירת יום למידה אחד בשבוע ששובר את שגרת הסדירויות, הוא "היום הבלתי צפוי" unexpected day. במסגרת יום זה וכחלק מהמטרה המרכזית של מיינדסט, סימנו את המטרה לפתח את יכולות ה Agency של התלמידים תוך עיצוב תפקידו ההכרחי של המורה כ co agency בסביבה הטכנולוגית החדשה שכבר משנה את כללי המשחק בעולם- AI.
המטרה: ליצור שינוי הרגלים בתפיסiת ה Schooling לקראת ה learning בבית הספר בהקשר של מקומו ותפקידו של המורה ביחס לאחריות הלומד במסגרת "יום למידה בלתי רגיל" unexpected day.