חזרה

7 דברים חשובים שיזמי/ות אדטק חייבים לדעת

המסע המשותף של האימוץ המוקדם טומן בחובו רווח גם לאנשי החינוך וגם עבורכם, היזמים

7 דברים חשובים שיזמי/ות אדטק חייבים לדעת

באירוע של MindCET c בו השתתפו כ-90 אנשי חינוך ו-14 מיזמי אדטק, עבדנו יחד על מיצוב תהליכי העבודה האידיאליים בין מיזמים לבין אנשי הוראה וחינוך.

ניתן להתחיל את השיחה בשאלות הנ"ל:
• מה הבנתי שהכלי עושה? (שאלה פתוחה)
• האם הכלי מתאים לי ולתלמידיי (שאלת רב ברירה: כן / לא / לא ניתן להבין)
• מה הייתי רוצה לשאול את היזם? (שאלה פתוחה)
בסיום האירוע נתבקשו אנשי החינוך לבחור בכלי שהם רוצים לאמץ.

חשוב לנו לשתף במספר מסקנות ותובנות עבור כל יזם אדטק:

1. ברומא, התנהג כרומאי. או לפחות דבר בשפתו…

למידה עמוקה, למידת מכונות, UVP, MVP – כל אלו אינם מילים שמדברות חינוך או למידה. קהל היעד שלכם הוא אנשי חינוך, וחשוב לדבר בשפתם. כל מוצר אדטק כולל בתוכו גם תפיסה פדגוגית, או לפחות חשיבה והבנה פדגוגית. זו השפה המשותפת שלכם עם אנשי חינוך – השתמשו בה ואך בה.
בפיצ'ים שלא דיברו בשפה של פדגוגיה וחינוך אחוזי המגיבים בשאלה אם הכלי מתאים להם ולתלמידים שלהם שסימנו "לא ניתן להבין" או "לא מתאים" (כשלמעשה הכלי מתאים) היו גבוהים (מעל 50%).

2. זאת בעיה!

עולם החינוך אינו חף מבעיות ואנשי חינוך מודעים לכך היטב וחשים זאת ביום יום המקצועי שלהם. עם זאת, אין מוצר שיפתור את כל הבעיות, ואין מורה שכל הבעיות מציקות לו באותה מידה. המיזם שלכם פותח סביב בעיה מסוימת. הציגו זאת באופן גלוי וברור. זו הדרך לפנות אל המקצועיות של אנשי החינוך, ולגייס את המאמצים המוקדמים להתמסר למסע המשותף.
בפיצ'ים שהציגו פתרון בלי שדיברו קודם לכן על הבעיה, אחוז המורים שלא הצליח לתאר מה הכלי עושה היה גבוה במיוחד (מעל 4

3. חזון ומציאות

בעוד שחשוב לשתף ולהלהיב בחזון של הכלי, וכיצד הוא יציע פתרון לבעיה שהוצגה, חשוב גם להבהיר מה הכלי מסוגל לעשות בנקודת הזמן הנוכחית. תמונת מצב לא אמתית תוביל לנטישת הכלי, ואפילו לאי אמון כזה, שימנע מאנשי החינוך והקולגות שלהם (אנשים בכל זאת מדברים ומשתפים) לאמץ את הכלי גם כשיהיה בשל ומפותח יותר. בעתיד המורה יקבל נתונים מפולחים? מגניב! אבל אם זה עדיין לא קיים במערכת שלכם – היו כנים והדגישו זאת.
ההבנה של היכולות העכשוויות של הכלי היא קריטית לאנשי החינוך, כפי שניתן לראות בשאלות שהפנו אל היזמים בטופס.
מחזורי העבר של התכנית מראים, שכלים שלא שיקפו את מצבם בזמן האימוץ המוקדם "זכו" לאחוזי נטישה גבוהים מאוד.

4. מה יוצא לי מזה – OUT מה יוצא לנו מזה – IN

המסע המשותף של האימוץ המוקדם טומן בחובו רווח גם לאנשי החינוך וגם עבורכם, היזמים. אל תהססו להיות גלויים באשר למה שאתם מצפים להרוויח מהתהליך, ומה דרוש לכם!
יתרה מזאת, קחו בחשבון, שבעולם של בתי ספר, חינוך ולמידה המוטבים של השימוש בכלי הם לאו דווקא או לא רק המשתמשים: פלטפורמות של תרגול חוויתי, לדוגמא, מיטיבות עם התלמידים באופן מיידי, אולם הן יכולות להיטיב גם עם המורים במידה והנתונים, הפילוח שלהם ואפילו הניתוח שלהם מגיעים לידיהם באופן נגיש וברור; מאגר שיתופי של מצגות מעוצבות ואינטראקטיביות מיטיב עם המורים במיידי, ויכול גם לשדרג את חווית הלמידה של התלמידים; מערכות LMS משמשות את כלל קהילת בתי הספר, אבל לא כלל הקהילה חשה שהן מיטיבות את מצבה… וכן הלאה.
לאנשי חינוך אכפת וחשוב לתת מענה שייטיב עם התלמידים שלהם, ולא רק יסייע להם ברמה המקצועית. לכן, חשוב להאיר על השיפור שהשימוש בכלי יעניק לכל בעלי העניין.
כדי להאיר את שני הסעיפים האחרונים, אני רוצה לשתף אתכם במה שקרה ביריד שלנו. מיזם שמסייע לתלמידים מתקשים במקצועות רבי מלל, ושבעתיד יוכל לספק למורים נתונים מפולחים, אבל עדיין לא עושה זאת, זכה להתעניינות של מעל ל-20% מכלל אנשי החינוך שהכלי רלוונטי עבורם. הוא השני בכמות הבוחרים בקטגוריה אליה הוא שייך.

5. לבור את המוץ מהתבן

זה ברור לכולם: אנשי חינוך אינם מומחי טכנולוגיה וגם לא משקיעים שיעזרו לכם במימון הפיתוח. זו הסיבה שפירוט יתר של הטכנולוגיה שהכלי מתבסס עליה, או של המודל העסקי שלכם אינו רלוונטי במפגש אתם. אתם רוצים להציג את הכלי שפיתחתם בזמן קצר מאוד, כדי שאנשי חינוך ירצו "לשים עליו ידיים". אל תבזבזו את הזמן היקר הזה על מידע "טפל" מבחינת הקהל שלכם.

6. תנו לאנשי החינוך להרגיש מיוחדים וחשובים

צרו מצגת במיוחד למפגש עם אנשי חינוך!
אל תבואו עם מצגת קיימת ותדלגו בזריזות על שקפים.
אל תבואו עם מצגת בשפה זרה – הקהל שלכם דובר ומלמד בעברית? צרו עבורו מצגת בעברית. יש לכם זמן קצר והרבה דברים לומר, המצגת צריכה לתמוך בדברים שלכם, ולא להפריע או להסיח את הדעת. הניסיון לחבר בין הדברים הנאמרים בעברית לשקופית באנגלית אינו עושה עמכם חסד. לא משנה עד כמה האנגלית של הקהל טובה.

7. אין הנחתום מעיד על עיסתו

השתמשו בסיפורי מקרה. הביאו דוגמאות מהשטח: אנשי חינוך שעשו שימוש איכותי במיזם שלכם; במידה ואפשר הדגימו פעולה אחת מהותית שהמוצר יודע לעשות.
אל תקרינו סרט שבו יש הסבר על המיזם. בשביל זה אתם על הבמה. אם ברצונכם לעשות שימוש בהקרנה – הקרינו סרטון של התנסות אמתית במוצר.

תכנית T.E.A.M(technology early adopters of MindCET) מבית MindCET היא תכנית שמחברת בין אנשי חינוך שמאמינים בכוחה של הטכנולוגיה לשפר את החינוך, לבין יזמי אדטק שיש להם מוצר טכנולוגי מתפקד, שדורש עוד תהליכי פיתוח ודיוק ברמות שונות (במילים אחרות MVP, אבטיפוס וכיו"ב).
הלב והליבה של התכנית, הם אימוץ מוקדם של כלי אדטק צעיר ודיאלוג מובנה עם היזמים והמפתחים.
לאורך התכנית אנשי החינוך מתוודעים לעולם הטכנולוגיה החינוכית ולעולמות הפיתוח של מוצרים טכנולוגיים, לומדים על טרנדים טכנולוגיים, ונחשפים לכלי אדטק בשלים ומתנסים בהם. במקביל היזמים מקבלים הכוונה וסיוע בדרכי ההצגה של המיזם שלהם לאנשי חינוך, נתונים על אופן הקבלה של הכלי בשטח וסיוע בניתוח הנתונים ודו"חות שימוש שממלאים אנשי החינוך בנקודות זמן שאנו זיהינו כקריטיות בתהליך של אימוץ מלא של כלי אדטק.

הישארו מעודכנים בכל החידושים בעולם החינוך והטכנולוגיה

    הישארו מעודכנים בכל החידושים בעולם החינוך והטכנולוגיה